De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hachee met rode kool

Rode kool met hachee is een heerlijk oer-Hollands gerecht! Maak dit recept in een handomdraai.

30 min (voor)bereidingstijd
180 min wachttijd
Hachee met rode kool

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Hachee mag dan wel Nederlands zijn, het woord ā€˜hachee’ vindt z’n oorsprong vindt in de Franse taal. Hachee betekent namelijk ā€˜gehakt’ dat verwijst naar het in stukjes vlees in het gerecht. Hachee us ontstaan door van vleesrestjes iets fantastisch te maken."

Bereidingswijze

Hachee

  1. Pel de ui, halveer en snipper 1 helft fijn. Pel en hak de knoflook. Prik het laurierblaadje vast op de halve ui met de kruidnagels.

  2. Snijd het vlees in blokjes en breng op smaak met zout en peper. Hussel de vleesblokjes door de bloem.

  3. Verwarm een braadpan en verhit de olie. Voeg de blokjes vlees toe en bak het vlees rondom bruin. Voeg de uien en knoflook toe. Blus de hachee met bier en een halve liter water.

  4. Voeg de halve ui met laurierblaadje toe. Leg de deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur circa 3 uur zachtjes gaar stoven en roer af en toe door.

  5. Voeg na circa 30 minuten het bouillonblokje en de azijn toe. Haal het deksel dan van de pan, zodat de saus van de hachee kan indampen.

  6. Breek de ontbijtkoek in blokjes en roer door de saus. Verwijder de halve ui met laurierblaadje. Breng de hachee op smaak met peper.

Gekookte aardappelen

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.

  2. Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.

Rode kool met appel en kaneel

  1. Halveer de rode kool en verwijder de stronk. Snijd de kool zo fijn mogelijk.

  2. Rasp de appel fijn tot het klokhuis. Pel de rode ui en snipper fijn.

  3. Breng de rode kool met een bodempje water, appel, ui en kaneelstokje, peper en zout aan de kook in een pan.

  4. Leg de deksel op de pan en stoof de rode kool in ca 25 minuten gaar. Breng op smaak met de bosvruchtenjam.

Hachee met aardappelen en rode kool

  1. Serveer de hachee met de gekookte aardappelen en rode rool.

Welk vlees voor hachee?

Volgens De Vleesbijbel maak je hachee met runderborst van de slager, omdat het best een beetje vet mag hebben. Je kunt ook riblappen of runderlappen gebruiken. 

Hachee-schotel

Hachee serveren

Hachee kun je natuurlijk op de traditionele wijze bereiden en eten met rode kool, maar je kunt ook variaties maken als gebakken snijbonen met uienhachee, hacheesalade met gewokte biefstukreepjes, gehakthachee met groentepuree, hachee met aardappelpuree, paddenstoelhachee of rode kool stamppot met hachee gehaktballen.

Rudolph van Veen

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediƫnten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en EstĆ©e je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker