- Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
De rode kool stamppot:
- Snijd de rode kool in dunne reepjes.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Pel en snipper de ui.
- Breng de rode kool in een pan met een laagje water, appel, ui, azijn, suiker en een snufje kaneel aan de kook.
- Leg de deksel op de pan en zet het vuur lager. Stoof de rode kool in circa 25 minuten zacht.
- Schil de aardappels en halveer ze.
- Kook de aardappels gaar in circa 20 minuten.
De hachee gehaktballen:
- Meng het gehakt in een kom samen met het ei.
- Voeg de hachee kruiden en de mosterd toe en meng goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Strooi de paneermeel op een bord en rol de ballen erdoorheen.
- Verhit olie met een klontje boter in een braadpan.
- Braad de ballen eerst aan alle kanten aan.
- Laat de ballen in circa 10 minuten op laag vuur gaar worden.
De rode kool stamppot afmaken:
- Giet de aardappels af en laat droog stomen.
- Pureer de aardappels met een stamper en roer de rode kool erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties