Rode kool stamppot met hachee gehaktballen

108
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.

De rode kool stamppot:

  • Snijd de rode kool in dunne reepjes.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Breng de rode kool in een pan met een laagje water, appel, ui, azijn, suiker en een snufje kaneel aan de kook.
  • Leg de deksel op de pan en zet het vuur lager. Stoof de rode kool in circa 25 minuten zacht.
  • Schil de aardappels en halveer ze.
  • Kook de aardappels gaar in circa 20 minuten.

De hachee gehaktballen:

  • Meng het gehakt in een kom samen met het ei.
  • Voeg de hachee kruiden en de mosterd toe en meng goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Strooi de paneermeel op een bord en rol de ballen erdoorheen.
  • Verhit olie met een klontje boter in een braadpan.
  • Braad de ballen eerst aan alle kanten aan.
  • Laat de ballen in circa 10 minuten op laag vuur gaar worden.

De rode kool stamppot afmaken:

  • Giet de aardappels af en laat droog stomen.
  • Pureer de aardappels met een stamper en roer de rode kool erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Rode kool stamppot met hachee gehaktballen

  • 1 rode kool
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 100 ml rodewijn azijn
  • 1 el suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 800 g kruimige aardappel
  • 400 g mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 zakje hacheekruiden
  • 1 el mosterd
  • paneermeel
  • zonnebloemolie
  • boter
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
108