Hacheesalade
- Breng een pan met het water, azijn, honing, kruidnagels, laurier, kaneel en jeneverbessen aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken.
- Snijd de rode kool doormidden, verwijder de kern en snijd de kool in dunne repen. Schep de kool in een grote kom.
- Schenk het specerijenmengsel boven de kom door een zeef. Dek de rode kool af met plasticfolie of een deksel. Laat circa 20 minuten staan. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge.
- Rasp de appel en meng met de rode kool. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Aardappels
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Was en snijd de aardappels in blokjes en kook ze in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Snijd de bieslook fijn en meng deze met de crème fraiche door de aardappels. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Biefstukreepjes
- Snijd de biefstuk in reepjes.
- Pel en snijd de ui in dunne ringen.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en wok de biefstuk circa 2 minuten. Voeg de ui toe en bak kort mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Schep een flinke lepel hacheesalade op het borden. Verdeel de biefstukreepjes erover en schep de aardappelsalade ernaast.
Meld je aan en praat mee