Hacheesalade met gewokte biefstukreepjes

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Hacheesalade

  • Breng een pan met het water, azijn, honing, kruidnagels, laurier, kaneel en jeneverbessen aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken.
  • Snijd de rode kool doormidden, verwijder de kern en snijd de kool in dunne repen. Schep de kool in een grote kom.
  • Schenk het specerijenmengsel boven de kom door een zeef. Dek de rode kool af met plasticfolie of een deksel. Laat circa 20 minuten staan. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge.
  • Rasp de appel en meng met de rode kool. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Was en snijd de aardappels in blokjes en kook ze in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Snijd de bieslook fijn en meng deze met de crème fraiche door de aardappels. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Biefstukreepjes

  • Snijd de biefstuk in reepjes.
  • Pel en snijd de ui in dunne ringen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en wok de biefstuk circa 2 minuten. Voeg de ui toe en bak kort mee. Breng op smaak  met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Schep een flinke lepel hacheesalade op het borden. Verdeel de biefstukreepjes erover en schep de aardappelsalade ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Hacheesalade

  • 200 ml water
  • 100 ml azijn
  • 3 el honing
  • 8 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 10 jeneverbessen
  • 0.5 rode kool
  • 1 appel
  • olijfolie exra vierge

Aardappels

  • 700 g nieuwe aardappels
  • 0.5 bosje bieslook
  • 2 el crème fraîche

Biefstukreepjes

  • 300 g biefstuk
  • 1 ui
  • zonnebloemolie

Extra nodig

  • plasticfolie
  • wok
  • rasp
Geef je waardering
0