- Verwarm de oven voor op 200°C
- Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst.
De rijst koken:
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Giet de rijst af en laat droog stomen.
De paddenstoelenhachee:
- Pel en snipper de uien, pel en hak de knoflook fijn.
- Maak de paddenstoelen schoon. Snijd ze door de helft. Snijd de grote exemplaren door vieren.
- Verhit olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook voor circa 3 minuten
- Bak op hoog vuur de champignons en paddenstoelen in circa 5 minuten goudbruin.
- Roer vervolgens de bloem erdoor.
- Blus met witte wijn en breng weer aan de kook.
- Voeg de groentebouillon en de kookroom toe.
- Zet het vuur laag en laat de massa circa 10 minuten zachtjes koken.
- Was en pluk de peterselie. Snijd fijn. Roer de peterselie door de hachee.
- Breng de hachee op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Aubergine torentjes:
- Snijd de aubergine in plakken van circa 1 centimeter dik, spoel deze af en droog goed.
- Verwarm een grillpan. Bestrijk de aubergine plakken met olie en grill deze aan beide kanten in circa 3 minuten zacht. Breng op smaak met zout en peper.
- Was de tomaten en snijd deze in vier plakken. Snijd de mozzarella in 8 plakken.
- Pluk de basilicum blaadjes.
- Leg 4 plakken aubergines in een ovenschaal. Leg hierop 4 plakken tomaat en hierop een blaadje basilicum en plakje mozzarella.
- Herhaal en bouw 4 mooie torentjes. (Zet ze eventueel vast met een satéprikker)
- Schuif de torentjes in de oven en bak ze in circa 10 minuten zacht en lekker warm.
Thema: herfst
0 reacties