Paddenstoelhachee

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst.

De rijst koken:

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Giet de rijst af en laat droog stomen.

De paddenstoelenhachee:

  • Pel en snipper de uien, pel en hak de knoflook fijn.
  • Maak de paddenstoelen schoon. Snijd ze door de helft. Snijd de grote exemplaren door vieren.
  • Verhit olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook voor circa 3 minuten
  • Bak op hoog vuur de champignons en paddenstoelen in circa 5 minuten goudbruin.
  • Roer vervolgens de bloem erdoor.
  • Blus met witte wijn en breng weer aan de kook.
  • Voeg de groentebouillon en de kookroom toe.
  • Zet het vuur laag en laat de massa circa 10 minuten zachtjes koken.
  • Was en pluk de peterselie. Snijd fijn. Roer de peterselie door de hachee.
  • Breng de hachee op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Aubergine torentjes:

  • Snijd de aubergine in plakken van circa 1 centimeter dik, spoel deze af en droog goed.
  • Verwarm een grillpan. Bestrijk de aubergine plakken met olie en grill deze aan beide kanten in circa 3 minuten zacht. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de tomaten en snijd deze in vier plakken. Snijd de mozzarella in 8 plakken.
  • Pluk de basilicum blaadjes.
  • Leg 4 plakken aubergines in een ovenschaal. Leg hierop 4 plakken tomaat en hierop een blaadje basilicum en plakje mozzarella.
  • Herhaal en bouw 4 mooie torentjes. (Zet ze eventueel vast met een satéprikker)
     
  • Schuif de torentjes in de oven en bak ze in circa 10 minuten zacht en lekker warm.

Thema: herfst

 

Ingredienten

4
Personen

Paddenstoelenhachee

  • 300 g rijst
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g portobello's
  • 100 g oesterzwammen
  • 200 g kastanjechampignons
  • zonnebloemolie
  • 2 el bloem
  • 100 ml witte wijn (evt te vervangen door druivensap of appelsap)
  • 100 ml groentebouillon
  • 125 ml kookroom
  • 5 takjes peterselie
  • nootmuskaat
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 125 g mozzarella
  • 4 blaadjes basilicum
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • satéprikkers
Geef je waardering
1