De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paddenstoelhachee

Verwarm de oven voor op 200°C
Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst.
De rijst koken:

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet de rijst af en laat droog stomen.

30 min kooktijd
Paddenstoelhachee

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst.

De rijst koken:

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Giet de rijst af en laat droog stomen.

De paddenstoelenhachee:

  • Pel en snipper de uien, pel en hak de knoflook fijn.
  • Maak de paddenstoelen schoon. Snijd ze door de helft. Snijd de grote exemplaren door vieren.
  • Verhit olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook voor circa 3 minuten
  • Bak op hoog vuur de champignons en paddenstoelen in circa 5 minuten goudbruin.
  • Roer vervolgens de bloem erdoor.
  • Blus met witte wijn en breng weer aan de kook.
  • Voeg de groentebouillon en de kookroom toe.
  • Zet het vuur laag en laat de massa circa 10 minuten zachtjes koken.
  • Was en pluk de peterselie. Snijd fijn. Roer de peterselie door de hachee.
  • Breng de hachee op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Aubergine torentjes:

  • Snijd de aubergine in plakken van circa 1 centimeter dik, spoel deze af en droog goed.
  • Verwarm een grillpan. Bestrijk de aubergine plakken met olie en grill deze aan beide kanten in circa 3 minuten zacht. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de tomaten en snijd deze in vier plakken. Snijd de mozzarella in 8 plakken.
  • Pluk de basilicum blaadjes.
  • Leg 4 plakken aubergines in een ovenschaal. Leg hierop 4 plakken tomaat en hierop een blaadje basilicum en plakje mozzarella.
  • Herhaal en bouw 4 mooie torentjes. (Zet ze eventueel vast met een satéprikker)
     
  • Schuif de torentjes in de oven en bak ze in circa 10 minuten zacht en lekker warm.

Thema: herfst

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker