Hachee
- Verhit een scheutje olie in een braadpan.
- Snijd het vlees in plakken, bestrooi met zout en peper en wentel het vlees door de bloem.
- Braad het vlees op hoog vuur in circa 5 minuten om en om bruin en voeg een klontje boter toe.
- Pel en snijd de uien in halve ringen. Voeg de uien en de helft van de kruidnagels en jeneverbessen toe.
- Schenk de helft van de azijn erbij en warm kort door.
- Voeg de laurierblaadjes en bier toe. Het vlees moet net onder het vocht staan. Indien nodig kan je het met water aanvullen.
- Stoof de hachee, op laag vuur met deksel op de pan, in circa drie uur gaar.
Rode kool (begin hiermee circa 30 minuten voordat de hachee klaar is):
- Snijd de rode kool in fijne repen.
- Verhit olie in een pan en bak de rode kool.
- Schil en snijd de appel fijn.
- Pel en snipper het sjalotje.
- Voeg appel, sjalotje, de resterende azijn, bruine suiker, kaneel en het water toe.
- Vul het thee-ei met de rest van de kruidnagels en de jeneverbessen en leg het thee-ei in de pan.
- Stoof de rode kool, met deksel op de pan in ongeveer 30 minuten gaar. Roer af en toe om.
- Verwijder voor serveren het thee-ei.
Aardappelpuree
- Breng een pan met water aan de kook met snufje zout.
- Schil en halveer de aardappelen. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Maak de melk en een klontje boter warm in de pan van de aardappels. Voeg de aardappels toe, breng op smaak met zout en peper en stamp ze fijn met de pureeknijper.
0 reacties