Gnocchi-ovenschotel met tomatensalade

2
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.

Gnocchi-ovenschotel

  • Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in de lengte in gelijke stukjes.
  • Voeg de bleekselderij en de gezeefde tomaten toe. Breng de saus aan de kook en laat circa 5 minuten koken. Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.
  • Verbrokkel de geitenkaas in kleine stukjes bij de saus, meng de gnocchi erdoor en verdeel over een ovenschaal.
  • Bestrooi de ovenschotel met de Parmezaanse kaas. Gratineer de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Tomatensalade

  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten circa 3 minuten.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Meng in een kom de pijnboompitten, ui, tomaten, rucola en een scheut olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Gnocchi-ovenschotel

  • 500 g aardappelgnocchi
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 70 g tomatenpuree
  • 6 stengels bleekselderij
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Tomatensalade

  • 65 g pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 6 tomaten
  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vergine

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
2