- Verwarm de oven voor op 220 ÂșC.
Gnocchi-ovenschotel
- Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in de lengte in gelijke stukjes.
- Voeg de bleekselderij en de gezeefde tomaten toe. Breng de saus aan de kook en laat circa 5 minuten koken. Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.
- Verbrokkel de geitenkaas in kleine stukjes bij de saus, meng de gnocchi erdoor en verdeel over een ovenschaal.
- Bestrooi de ovenschotel met de Parmezaanse kaas. Gratineer de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
Tomatensalade
- Verwarm een pan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten circa 3 minuten.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Meng in een kom de pijnboompitten, ui, tomaten, rucola en een scheut olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
0 reacties