Geroosterde paprikasoep met tarwe en karwij & Marokkaanse harcha

0
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Soep
Week de tarwekorrels een nacht in ruim water.

Maak de geroosterde paprika’s schoon en snijd de paprika’s in reepjes. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de paprika, ui, knoflook en karwijzaad circa 10 minuten op laag vuur.

Voeg de uitgelekte en schoongespoelde tarwekorrels en het water toe. Breng aan de kook en laat de soep in circa 45 minuten gaar koken. Breng de soep verder op smaak met een beetje zout en peper.

Pluk en snijd de peterselie en koriander grof. Verdeel over soepkommen en bestrooi met de verse kruiden.

Harcha
Meng in een grote, lage schaal de semolina met het zout. Meng de boter beetje bij beetje door de semolina. Voeg net zoveel lauwwarm water toe totdat je een zacht samenhangend deeg hebt. Vorm op een met wat semolina bestrooid werkblad 1 rond plat brood of 4 kleinere ronde platte broodjes.

Verwarm een antiaanbakpan en bak de harcha hierin om en om in circa 3 minuten per kant goudbruin en knapperig. Van binnen moet hij zacht en gaar zijn. Hoe groter de harcha hoe langer dit duurt. Reken circa 10 minuten voor de grote harcha.

Besmeer de harcha voor serveren met boter.

Tip: Lekker als ontbijt met (raat)honing en/of olijfolie.

Ingredienten

4
Personen

Soep

  • 175 g tarwekorrels
  • 6 geroosterde rode paprika's
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 1 el karwijzaad
  • 1 l water
  • 0.5 bosje peterselie
  • 0.5 bosje koriander

Marokkaanse harcha

  • 500 g fijne semolina
  • 0.5 tl zout
  • 150 g gezouten boter

Extra nodig

  • anti-aanbakpan
Geef je waardering
0