Gerookte barracuda
Fileer de barracuda, verwijder de huid en snijd in grote stukken. Halveer en pers de citroenen. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook. Meng het citroensap met de olijfolie, witte balsamicoazijn, gesnipperde ui en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Dompel de vis onder de marinade en marineer de vis circa 2 uur in de koelkast. Leg de barracuda in de rookoven en rook circa 45 minuten. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de vis om en om nog circa 2,5 minuut. Snijd de wilde gember en dragon fijn. Giet de marinade in een sauspan, voeg de wilde gember toe en laat circa 2 minuten sudderen. Voeg nu de dragon, boter en room toe en laat circa 5 minuten inkoken.
Aardappels
Breng water aan de kook met een beetje zout. Snijd de aardappels in plakken en kook ze met het deksel op de pan. Haal de aardappels zodra het water kookt uit de pan. Leg de aardappels op de grill, besprenkel met een beetje olie en gril circa 3 minuten per kant. Breng op smaak met zout.
Palmhartsalade
Snijd de palmhart in dunne plakken, pel en snipper de rode ui. Verwarm een scheutje oliijfolie in een koekenpan en bak de asperges circa 2 minuten. Haal de pan van het vuur en snijd de asperges in dunne repen. Meng met de palmhart en rode ui. Besprenkel met witte wijnazijn en breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Verdeel de aardappels over het midden van het bord, leg daarop de palmhart-aspergesalade en de barracuda. Giet de saus eroverheen.
0 reacties