De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gerookte barracuda met palmhart-aspergesalade

120 min voorbereidingstijd
105 min kooktijd
Gerookte barracuda met palmhart-aspergesalade

Een recept van

Kiran Jethwa

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gerookte barracuda
Fileer de barracuda, verwijder de huid en snijd in grote stukken. Halveer en pers de citroenen. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook. Meng het citroensap met de olijfolie, witte balsamicoazijn, gesnipperde ui en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Dompel de vis onder de marinade en marineer de vis circa 2 uur in de koelkast. Leg de barracuda in de rookoven en rook circa 45 minuten. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de vis om en om nog circa 2,5 minuut. Snijd de wilde gember en dragon fijn. Giet de marinade in een sauspan, voeg de wilde gember toe en laat circa 2 minuten sudderen. Voeg nu de dragon, boter en room toe en laat circa 5 minuten inkoken.

Aardappels
Breng water aan de kook met een beetje zout. Snijd de aardappels in plakken en kook ze met het deksel op de pan. Haal de aardappels zodra het water kookt uit de pan. Leg de aardappels op de grill, besprenkel met een beetje olie en gril circa 3 minuten per kant. Breng op smaak met zout.

Palmhartsalade
Snijd de palmhart in dunne plakken, pel en snipper de rode ui. Verwarm een scheutje oliijfolie in een koekenpan en bak de asperges circa 2 minuten. Haal de pan van het vuur en snijd de asperges in dunne repen. Meng met de palmhart en rode ui. Besprenkel met witte wijnazijn en breng op smaak met zout en peper.

Serveren
Verdeel de aardappels over het midden van het bord, leg daarop de palmhart-aspergesalade en de barracuda. Giet de saus eroverheen.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediënten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediënten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediënten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker