Gepofte paprikasoep met krokante chorizo

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Paprika’s poffen

  • Verwarm de oven voor op 250 ºC.
  • Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel de paprika’s met olie. Pof de paprika’s circa 15 minuten in de oven. Haal de paprika’s uit de oven en stop ze in plasticzakjes. Knoop de zakjes dicht en laat circa 10 minuten rusten. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika’s.

Gepofte paprikasoep

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de aardappels circa 4 minuten. Voeg de ui, knoflook, peper en de paprikapoeder toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij en voeg de gepelde tomaten en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en kook de soep circa 12 minuten. Roer de paprika’s erdoor en pureer het geheel met een staafmixer.
  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Verhit een koekenpan en bak de chorizo in circa 8 minuten krokant. Laat de chorizo uitlekken.
  • Giet de limabonen af. Roer de limabonen, chorizo en de doperwten door de soep en warm goed door. Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer een derde van de peterselie door de soep.

Serveren
Verdeel de soep over soepkommen/soepborden en strooi de resterende peterselie erover.

Ingredienten

4
Personen

Gepofte paprikasoep met krokante chorizo

  • 1 paprikamix
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 l water
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 200 g chorizo
  • 400 g limabonen
  • 300 g doperwten
  • 0.5 bladpeterselie

Extra nodig:

  • bakpapier
  • plasticzakjes
  • staafmixer
Geef je waardering
7