De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geitenstoof

Dit verrassende Carïbische gerecht wil je proberen! Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte geitenstoof in het programma Shirma's Soul Food.

Geitenstoof

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Ik deel mijn recept voor een heerlijke Antilliaanse geitenstoof. Samen met fried plantain en rice and peas is dit de ultieme combinatie voor een geslaagd avondmaal."

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Antilliaanse geitenstoof

  1. Was het geitenvlees in ruim koud water met azijn. Spoel het vlees af met koud water. 

  2. Snijd het geitenvlees in blokken van 2 á 3 cm en marineer met complete seasoning kruidenmix en de droge kruiden. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast.

  3. Verhit in een grote braadpan 2 eetlepels boter en schroei het vlees dicht. Bak het vlees tot het goudbruin is.

  4. Voeg het water toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur naar laag/medium en doe de deksel op de pan. 

  5. Laat 2 tot 3 uur sudderen totdat het geitenvlees zacht is. Voeg zo nodig wat water toe als de stoof droogkookt.

  6. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui. Snijd de bosui en bleekselderij in ringen. 

  7. Voeg de groenten toe aan de pan. Laat 10 minuten sudderen zonder deksel. 

  8. Voeg daarna de tomatepuree toe en laat de geitenstoof nog 20 minuten sudderen totdat de saus wat dikker is en de groenten zacht zijn. 

Fried plantain (bijgerecht)

  1. Pel de bananen en snijd de beide topjes van de banaan. Snijd in plakken van ongeveer een halve cm dik. 

  2. Vul een koekenpan met een goede laag olie. Verhit tot 175-180 °C. 

  3. Bak de plakjes banaan tot beide kanten goudbruin zijn. Laat even uitlekken op een bord met keukenpapier.

Rice and Peas (bijgerecht)

  1. Snijd de ui in reepjes. 

  2. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan.  

  3. Bak de rijst in de pan en voeg de bonen met het vocht, de ui en de kruiden toe. 

  4. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan als het kookt. Laat garen op laag vuur tot al het vocht verdampt is. 

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Bedankt voor alle mooi recepten !!!
Rinette jaspers faijer
22-07-2023

Ook lekker