Antilliaanse geitenstoof
-
Was het geitenvlees in ruim koud water met azijn. Spoel het vlees af met koud water.
-
Snijd het geitenvlees in blokken van 2 á 3 cm en marineer met complete seasoning kruidenmix en de droge kruiden. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
-
Verhit in een grote braadpan 2 eetlepels boter en schroei het vlees dicht. Bak het vlees tot het goudbruin is.
-
Voeg het water toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur naar laag/medium en doe de deksel op de pan.
-
Laat 2 tot 3 uur sudderen totdat het geitenvlees zacht is. Voeg zo nodig wat water toe als de stoof droogkookt.
-
Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui. Snijd de bosui en bleekselderij in ringen.
-
Voeg de groenten toe aan de pan. Laat 10 minuten sudderen zonder deksel.
-
Voeg daarna de tomatepuree toe en laat de geitenstoof nog 20 minuten sudderen totdat de saus wat dikker is en de groenten zacht zijn.
Fried plantain (bijgerecht)
-
Pel de bananen en snijd de beide topjes van de banaan. Snijd in plakken van ongeveer een halve cm dik.
-
Vul een koekenpan met een goede laag olie. Verhit tot 175-180 °C.
-
Bak de plakjes banaan tot beide kanten goudbruin zijn. Laat even uitlekken op een bord met keukenpapier.
Rice and Peas (bijgerecht)
-
Snijd de ui in reepjes.
-
Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan.
-
Bak de rijst in de pan en voeg de bonen met het vocht, de ui en de kruiden toe.
-
Breng aan de kook en doe de deksel op de pan als het kookt. Laat garen op laag vuur tot al het vocht verdampt is.
1 reactie