Gegrilde wagyu met krokante Japanse salsa

30
Gemiddeld
Gegrilde wagyu met krokante Japanse salsa

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Schil voor de salsa de rode ui en snipper zeer fijn. Verhit een eetlepel olie in een pan en rooster het broodkruim goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Pluk de bladselderij en hak fijn. Was de komkommer, snijd overlangs en verwijder de zaadlijsten. Snijd in zeer fijne blokjes. Was de radijsjes in blokjes. Meng de ui, broodkruim, 4 eetlepels komkommer, radijs met elkaar, voeg de sesamolie en sesamzaad toe.

Snijd de paddestoelen in plakjes van 3 millimeter en besprenkel met olie. Bak de paddenstoelen in een koekenpan goudbruin en breng op smaak met zout en peper. Meng voor de saus alle ingrediënten en roer goed door. Laat in een steelpan rustig inkoken tot een stroperige saus.

Verhit een grill en bak het vlees aan beide kanten aan. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de saus bij het vlees. Snijd het vlees in plakjes verdeel over de borden met een lepel saus, verdeel de gebakken paddestoelen. Schep de krokante salsa over het vlees.

Ingredienten

4
Personen

Krokante salsa

  • 1 rode ui
  • 5 el gedroogd broodkruim (panco)
  • 3 stengels bladselderij
  • 1 komkommer
  • 3 radijsjes
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl zwart sesamzaad

Saus

  • 250 ml balsamicoazijn
  • 300 ml runderbouillon
  • 4 el sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • 3 el bruine suiker

Gegrilde wagyu

  • 4 wagyufilets (of gewone runderfilets)
  • 6 Eringi paddestoelen
Geef je waardering
30