Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Gebakken eendenborstfilet met sinaasappelsaus

  • 4 eendenborstfilets
  • 50 g suiker
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml rode wijn
  • 300 ml kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 500 g snijbonen
  • 2 takjes salie
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig

  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Kerf het vet van de eendenborstfilets met een scherp mes kruislings in. Bak de eendenborstfilets circa 5 minuten op het vet, draai de eendenborstfilets om en bak ze nog twee minuten op de andere kant. Leg ze op een bord, dek losjes af met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten rusten.

Karamelliseer de suiker in de pan waar de eend in is gebakken. Pers de sinaasappel erboven uit en schenk de wijn en de bouillon erbij. Laat de saus koken en bind de saus al roerend met de boter.

Verhit een scheut olie in een pan. Maak de snijbonen schoon en bak ze beetgaar in de pan. Pluk en hak de salie fijn en meng de salie door de snijbonen.

Geef je waardering

823
Gebakken eendenborstfilet met sinaasappelsaus