De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken eendenborstfilet met sinaasappelsaus

Kerf het vet van de eendenborstfilets met een scherp mes kruislings in. Bak de eendenborstfilets circa 5 minuten op het vet, draai de eendenborstfilets om en bak ze nog twee minuten op de andere kant. Leg ze op een bord, dek losjes af met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten rusten.

30 min (voor)bereidingstijd
Gebakken eendenborstfilet met sinaasappelsaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kerf het vet van de eendenborstfilets met een scherp mes kruislings in. Bak de eendenborstfilets circa 5 minuten op het vet, draai de eendenborstfilets om en bak ze nog twee minuten op de andere kant. Leg ze op een bord, dek losjes af met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten rusten.

Karamelliseer de suiker in de pan waar de eend in is gebakken. Pers de sinaasappel erboven uit en schenk de wijn en de bouillon erbij. Laat de saus koken en bind de saus al roerend met de boter.

Verhit een scheut olie in een pan. Maak de snijbonen schoon en bak ze beetgaar in de pan. Pluk en hak de salie fijn en meng de salie door de snijbonen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker