De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

garnalen springrolls & pompoenmanie

Verwarm de oven op 180 °C Pompoen. Schil en snijd de pompoen in stukjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Rooster de pompoen circa 15 minuten in de oven tot hij zacht is.

30 MIN
Garnalen springrolls & pompoenmanie

Een recept van

Kasia Vermaire

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven op 180 °C Pompoen

Schil en snijd de pompoen in stukjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout.

Rooster de pompoen circa 15 minuten in de oven tot hij zacht is.

Stomen voorbereiden

Zet een stoompan of een pan water met een zeefje erboven op het vuur en breng aan de kook. Vet de bodem van de stoompan vlak voor het stomen van de springrolls in met olie zodat ze niet vastplakken.

Hang de theezakjes in het water.

Springrolls

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s, komkommer en bosuitjes in lange dunne repen

Vul een schaal met warm water en week de rijstvellen één voor één tot ze zacht en glazig zijn.

Leg een rijstvel op een snijplank.

Knip een norivel in vieren en leg een stukje norivel in het midden van het rijstvel.

Leg daarop een garnaal, een beetje taugé, een reepje rode paprika, een reepje gele paprika en een reep bosui. Bestrooi met zeezout en chilipoeder.

Rol de rijsvellen op en vouw de zijkanten naar binnen.

Besmeer de springroll met een dun laagje sesamolie.

Herhaal dit tot de rijstvellen op zijn.

Leg de springrolls in de stoompan of het zeefje en zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar aanliggen.

Stoom de springrolls in circa 5 minuten gaar. Pompoenmanie

Haal de pompoen uit de oven.

Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snufje zout.

Strooi de pompoenpitten erover

 

TIP: Serveer de pompoen eventueel met gehakte koriander en de springrolls met sojasaus.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker