Stap 1: macarons voorbereiden
Maal het amandelmeel en de poedersuiker enkele minuten in een foodprocessor om deze fijn te maken. Meng 4 eiwitten in een kom door het amandel-poedersuikermengsel. Roer niet langer dan nodig is om alles glad te mengen.
Breng het water met de suiker aan de kook en kook de siroop tot 118 °C. Klop de rest van de eiwitten in de mixer tot een schuim met zachte pieken. Giet de hete suikersiroop in een dunne straal op het eiwitschuim terwijl de mixer op volle snelheid draait. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit en voeg dit toe aan het eiwitschuim. Laat het schuim op medium snelheid taai kloppen tot een temperatuur van 40 °C. Spatel het luchtige schuim beetje voor beetje door het amandelmengsel tot je een mooi glanzend beslag hebt.
Stap 2: macarons bakken
Verwarm de oven voor op 150 °C. Spuit met een spuitzak en glad spuitmondje kleine dopjes beslag op een bakplaat met bakpapier en laat het beslag rustig iets uitvloeien.
Laat het beslag circa 30 minuten drogen. Bak de macarons circa 10 minuten in de oven. Houd daarna de oven nu even 2 seconden open, om de stoom te laten ontsnappen en laat de macarons nog 2 minuten nabakken.
Stap 3: vulling maken
Pureer de frambozen met een staafmixer. Klop de boter circa 5 minuten tot het witter van kleur wordt. Voeg de frambozenpuree, poedersuiker en het citroensap toe aan de boter. Meng het geheel goed door. Vul een spuitzak met de frambozen-botercrème. Spuit een dopje van de botercrème op een macaron en druk er een andere macaron op.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal >
0 reacties