Crème diplomaat

2
Makkelijk

Bereidingswijze

75 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Snijd de cake in blokjes en meng met de sinaasappellikeur. Meng de eieren met de eidooiers, suiker en melk. Snijd de gekonfijte sinaasappelschil in blokjes en meng samen met de rozijnen door de cake. Verdeel het cakemengsel over de weckpotjes. Schenk het melkmengsel er in en doe de deksels dicht. Gaar de crème au bain-marie 1 uur in de oven.

Italiaans schuim
Breng in een pan het water en suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak met een glad spuitmondje.

Bestrijk de bovenkanten van de crème diplomaat met een eetlepel frambozenjam. Spuit een mooie toef Italiaans schuim op de crème diplomaat en brand goudbruin af met de gasbrander.

Tip
Garneer de crème diplomaat met een takje munt en bestuif met poedersuiker.

Thema: mooiste taarten

Ingredienten

4
Porties

Crème diplomaat

  • 100 g cake
  • 2 el sinaasappellikeur
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 150 g suiker
  • 500 ml melk
  • 1 el gekonfijte sinaasappelschil
  • 50 g rozijnen

Italiaans schuim

  • 60 ml water
  • 190 g suiker
  • 100 g eiwit

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • 4 weckpotjes
  • spuitzak met glad spuitmondje
  • 4 el frambozenjam
  • gasbrander
Geef je waardering
2