De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Crème diplomaat

75 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Crème diplomaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Snijd de cake in blokjes en meng met de sinaasappellikeur. Meng de eieren met de eidooiers, suiker en melk. Snijd de gekonfijte sinaasappelschil in blokjes en meng samen met de rozijnen door de cake. Verdeel het cakemengsel over de weckpotjes. Schenk het melkmengsel er in en doe de deksels dicht. Gaar de crème au bain-marie 1 uur in de oven.

Italiaans schuim
Breng in een pan het water en suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak met een glad spuitmondje.

Bestrijk de bovenkanten van de crème diplomaat met een eetlepel frambozenjam. Spuit een mooie toef Italiaans schuim op de crème diplomaat en brand goudbruin af met de gasbrander.

Tip
Garneer de crème diplomaat met een takje munt en bestuif met poedersuiker.

Thema: mooiste taarten

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.