De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

courgettesoep

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Maak met het parisienneboortje bolletjes uit de courgette. Snijd de rest van de courgette in stukjes. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes.

35 min kooktijd
Courgettesoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Maak met het parisienneboortje bolletjes uit de courgette. Snijd de rest van de courgette in stukjes. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de courgette en aardappels toe en fruit nog circa 2 minuten.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep circa 20 minuten tot de aardappels gaar zijn. Pureer de soep met de basilicumblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Zet de pan terug op het vuur, voeg de courgettebolletjes toe en kook circa 2 minuten. Serveer de soep in een bord of kom. Besprenkel eventueel met een scheutje olijfolie.

Dit recept komt uit de aflevering over Malta van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker