Courgettes roosteren
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de courgettes in de lengte. Leg de courgette helften op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de teentjes knoflook los en verdeel over de bakplaat (houd 1 teentje apart voor het knoflook-tomatenbrood). Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Schuif de bakplaat in de oven en bak in circa 15 minuten lichtbruin.
Knoflook-tomatenbrood
Halveer het stokbrood in de lengte. Pel en pers de knoflook uit in een kom. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de knoflook en roer de olijfolie erdoor. Besprenkel het brood met de knoflook-tomatenolie.
Courgettesoep
Pel en snijd de uien in grove stukken. Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en fruit de ui in circa 2 minuten glazig. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de aardappels in grove stukken. Voeg de bloemkoolroosjes, aardappels, het water en de bouillonblokjes toe aan de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat circa 5 minuten koken. Voeg de geroosterde courgettes toe en laat nog circa 5 minuten koken. Verwijder de velletjes van de knoflook en voeg de knoflook toe. Pureer de soep met een staafmixer glad. Snijd de zalmfilet in blokjes en voeg toe aan de soep. Breng de soep aan de kook en laat circa 3 minuten koken.
Meld je aan en praat mee