Courgettesoep met bruschetta

12
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Courgettesoep voorbereiden

  • Snijd de courgettes in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de courgettes toe en bak de courgettes circa 15 minuten mee tot ze gaar zijn.

Bruschetta

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Breng de tomaten op smaak met olijfolie, zout en peper.
  • Snijd 4 dikke plakken brood, besprenkel ze met olijfolie en gril de plakken in circa 3 minuten krokant.
  • Pel 1 teen knoflook.
  • Wrijf de gegrilde sneetjes brood in met de knoflook.
  • Verdeel de tomaten over het brood en garneer met de basilicum.

Courgettesoep

  • Breng het water aan de kook, los het bouillonblokje erin op en schenk de bouillon bij de courgettes.
  • Pluk en hak de peterselie.
  • Breng de soep aan de kook en voeg de helft van de peterselie toe.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  • Roer de slagroom en de Parmezaanse kaas door de soep. Verdeel de soep over diepe borden.
  • Garneer de soep met de rest van de peterselie en een scheutje olijfolie.
  • Serveer de soep met de bruschetta.

Ingredienten

4
Personen

Courgettesoep met bruschetta

  • 4 courgettes
  • 0.5 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 4 ronde trostomaten
  • 1 wit boerenbrood
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • 150 ml slagroom
  • 100 g geraspte Parmenzaanse kaas
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • broodrooster
  • staafmixer
Geef je waardering
12