Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd de aardappels en 6 courgettes in stukjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Bak de aardappels en courgettes kort mee en blus af met de bouillon. Kook de groente met deksel op de pan gaar. Snijd intussen de overgebleven courgette in blokjes en de blaadjes basilicum in reepjes. Meng de courgette en basilicum door de crème fraiche en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de soep in borden en serveer met de crème fraiche.
courgettesoep
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd de aardappels en 6 courgettes in stukjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Bak de aardappels en courgettes kort mee en blus af met de bouillon.
Meld je aan en praat mee