De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

courgettesoep

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd de aardappels en 6 courgettes in stukjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Bak de aardappels en courgettes kort mee en blus af met de bouillon.

25 MIN
Courgettesoep

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd de aardappels en 6 courgettes in stukjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Bak de aardappels en courgettes kort mee en blus af met de bouillon. Kook de groente met deksel op de pan gaar. Snijd intussen de overgebleven courgette in blokjes en de blaadjes basilicum in reepjes. Meng de courgette en basilicum door de crème fraiche en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de soep in borden en serveer met de crème fraiche.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker