Cotolette alla Siciliana

2
Gemiddeld
Cotolette alla Siciliana

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Cotoletta
Rasp de Parmezaanse kaas en meng dit samen met de eieren in een schaal. Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukken en pluk de peterselie en hak fijn. Voeg dit toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door. Leg de schnitzel in de schaal met eierenbeslag. Laat het 5 minuten intrekken. Doe de paneermeel in een diepe bak. Wentel de schnitzel aan beide kanten door het paneermeel. Verhit een braadpan met zonnebloemolie. Leg de schnitzels in de pan. Circa 8 minuten braden. Om de 2 minuten keren. Zet het vuur uit.

Polenta
Roer beetje bij beetje de polenta bij het warme water en breng langzaam aan de kook. Als alle polenta door het vocht is opgenomen, voeg beetje bij beetje de bouillon bij de kokende massa. Pas op, want de polenta borrelt als een vulkaan en is erg heet. Houd de polenta altijd vloeibaar, als de polenta 40 minuten gekookt heeft is het klaar en kun je het uit uitstorten op een plaat of houten plank.

Sperziebonen
Blancheer de sperziebonen kort. Verhit een pan op het vuur en fruit de bonen aan breng op smaak met de nootmuskaat en de gehakte peterselie. Blus af met de witte wijn en voeg de knoflook toe. Laat even inkoken en breng op smaak met zout en peper.

In Italië wordt de polenta op grote houten planken gegoten en uitgesmeerd, hierop wordt het vlees gerecht geserveerd en zo kan je echt van tafel eten.

Ingredienten

4
Personen

Cotoletta

  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 4 blaadjes basilicum
  • 4 takjes peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 varkensschnitzels
  • 100 g paneermeel
  • 8 el zonnebloemolie

Polenta

  • 600 g polenta
  • 1.5 l warm water
  • 2 l groentebouillon

Sperziebonen

  • 300 g sperziebonen
  • 4 el peterselie
  • 1 scheutje witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
Cotolette alla Siciliana
Geef je waardering
2