De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

citroencake met frambozenganache

Rasp zestes van de citroenen, dus de dunne schil zonder een greintje wit. Wrijf de schillen met suiker en zout door elkaar. Klop de eieren los en meng het suikermengsel en het zout toe. Zeef en spatel de bloem en bakpoeder door het beslag.

90 MIN
Citroencake met frambozenganache

Een recept van

Job van Berkel

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Citroencake
Rasp zestes van de citroenen, dus de dunne schil zonder een greintje wit. Wrijf de schillen met suiker en zout door elkaar. Klop de eieren los en meng het suikermengsel en het zout toe. Zeef en spatel de bloem en bakpoeder door het beslag. Voeg het ei- en suikermengsel toe en roer de slagroom erdoor. Verwarm de geklaarde boter tot 45 °C en meng door het beslag. Giet het beslag in een spuitzak en spuit in de ingevette cakevormpjes. Laat het beslag circa 12 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 140 °C en bak de cake in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Frambozenganache
Week de gelatine in koud water. Rasp de limoen en verwarm met de frambozenpuree en de honing. Los de gelatine erin op. Hak de witte chocolade en smelt deze au-bain marie. Giet de warme puree in drie gedeeltes op de witte chocolade en meng door. Meng de koude slagroom erdoor en laat de massa in circa 6 uur opstijven.

Klop de ganache op tot een luchtige, stijve mouse. Schep de ganache in een spuitzak met een Saint Honoréspuit. Spuit een spiraal mousse op de afgekoelde cakes. Garneer de cake met roodfruit en chocoladedecoratie. Zoals bijvoorbeeld de chocoladeschotsjes die Job maakt van getableerde chocolade.

Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.

Tip: om boter te klaren smelt je boter in een pan op laag vuur en schuim je de witte delen af.

Bakliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Hollandse Bakkers. Verschillende  bakkers laten zien hoe je hun favoriete lekkernijen zelf thuis in een handomdraai op tafel kan zetten.

Gedurende het programma maakt de kijker wekelijks kennis met één van de acht bakkers die hun  favoriete gerecht maken. 24Kitchen trekt daar een blik vol talent voor open. Zo zijn Menno de Koning en Sarena Solari, recente winnaars van Heel Holland Bakt, te zien. Maar ook professionals zoals Job van Berkel van patisserie Tout, Kees Raat van Metropolitan, Issa Niemeijer van de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer en Cees Holtkamp, de beroemde patissier en schrijver van bakboeken. Danny Jansen, vast gezicht en chef van 24Kitchen, bakt al jaren achter de schermen en toont in dit programma zijn kunsten aan de kijker.  

Hidde de Brabander, die zijn sporen heeft verdiend in de banketbakkerij en gastronomie en eigenaar van patisserie Dreams of Magnolia: “Voor de taart die ik maak in ‘Hollandse Bakkers’ gebruik ik een nieuwe techniek die uniek is en ontwikkeld in Frankrijk. Om op deze manier mijn kennis te mogen delen is voor mij geweldig”.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker