Champignonsoep extra gevuld met lente-ui maakt deze gevulde soep nog rijker dan-ie al is. 

Dit recept is afkomstig van foodblogster Brenda Hoff die met veel plezier haar favoriete recepten deelt via haar website www.brendakookt.nl.

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 bosje lenteui
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • peper & zout

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in een koekenpan met een beetje boter even aan. Snijd de champignons in plakjes en bak dit mee met de ui. 

2. Snijd de lente-ui in ringen.

3. Giet het champignonmengsel over in een pan en voeg hier de bouillon aan toe. Laat dit 10 minuten pruttelen voor je de lente-ui toevoegt en nog 10 minuten mee verwarmt. 

4. Smelt in een steelpan de boter en voeg de bloem langzaam toe. Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes op zacht vuur garen, let op dat het niet gaat kleuren. Dit is de roux. 

5. Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt. Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en verwarm nog een paar minuutjes mee. 

Eet smakelijk! 

Geef je waardering

5
Champignonsoep lente-ui