De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ceviche van zalm a la Johnny

Snijd de partjes uit de grapefruit en vang het vocht op. Schenk het sap van de grapefruit in een blender en bewaar de partjes voor later.
Snijd de peper grof (verwijder eventueel de zaadlijsten naar smaak)
Voeg de peper, suiker, tabasco, koriander, olijfolie en het rasp en rap van de limoen toe en mix tot een gladde dressing. Breng op smaak met een beetje zout of rock & seasalt specerijmix.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Ceviche van zalm a la Johnny

Bereidingswijze

Dressing
Snijd de partjes uit de grapefruit en vang het vocht op. Schenk het sap van de grapefruit in een blender en bewaar de partjes voor later.
Snijd de peper grof (verwijder eventueel de zaadlijsten naar smaak)
Voeg de peper, suiker, tabasco, koriander, olijfolie en het rasp en rap van de limoen toe en mix tot een gladde dressing. Breng op smaak met een beetje zout of rock & seasalt specerijmix.

Krokante sjalot
Verhit de frituur voor op 170 ºC.
Pel de sjalot en snijd op de mandoline in flinterdunne ringen. Meng de sjalotringen met de bloem en hussel goed door. Klop de bloem van de sjalot en frituur de sjalot in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Schep ze uit de olie en breng op smaak met een beetje zout.

Serveer
Snijd de zalm in dunne plakjes van circa 0,5 centimeter dik en verdeel over de borden.
Smeer de zalm royaal in met de dressing.
Halveer de jonge asperges. Schaaf de radijs flinterdun op de mandoline. Verdeel de jonge asperges, spinazie, radijs en grapfruit-partjes over de zalm. Maak het gerecht af met de krokante sjalot en een klein beetje dressing.

Tip: je kunt ook zelf een samenstelling maken van verschillende soorten zout. Gebruik bijvoorbeeld 3 theelepels bergzout uit de Himalaya en 1 theelepel Hawaiiaans zeezout.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.