Caponata met pastasalade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pastasalade

  • Kook de penne gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af, spoel koud en roer er een scheut olijfolie door.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Pluk de blaadjes basilicum, snijd de olijven in ringen.
  • Meng de pasta met de helft van de tomaten (de rest is voor de caponata), de olijvenringen en blaadjes basilicum en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Caponata

  • Pel en snijd de uien grof.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de aubergines in kleine blokjes.
  • Verhit olijfolie in een braadpan en bak de uien, knoflook en aubergines circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  • Schil en snijd de bleekselderij fijn.
  • Voeg de paprika en bleekselderij toe aan de pan met aubergines en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg de resterende blokjes tomaat, azijn, en kappertjes toe en verwarm al roerende 6 tot 8 minuten mee tot de aubergines gaar zijn.

Serveren
Verdeel de pastasalade over borden en serveer de caponata erbij. 

Ingredienten

4
Personen

Caponata met pastasalade

  • 300 g volkoren penne
  • olijfolie extra vergine
  • 8 tomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 100 g groene olijven
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 aubergines
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 gele paprika's
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el rode wijnazijn
  • 50 g kappertjes

Extra nodig

  • braadpan
Geef je waardering
1