Bucatini alle triglie (pasta met rode mul artisjokkenharten)

0
Gemiddeld
Bucatini alle triglie (pasta met rode mul artisjokkenharten)

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit een scheut olijfolie in een pan. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Fruit de knoflook en kappertjes. Voeg de witte wijn, de ansjovis en de gedroogde marjoraan toe. Snijd de artisjokharten in kleine gelijkmatige stukjes en voeg toe. Voeg de rode mul in zijn geheel toe. Hak de peterselie fijn en voeg toe (houd iets achter). Draai de rode mul om zodat beide kanten gaar worden. Stoof in circa 6 minuten gaar.
Schep de vis uit de pan en haal de filets van de graat. Snijd de filets in grove stukken. Halveer de cherrytomaatjes. Leg twee stukjes rode mulfilet terug in de pan en voeg de pasta met de cherrytomaatjes toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Verdeel de pasta over borden en verdeel de achtergehouden rode mul erop. Garneer met gehakte peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Bucatini alle triglie

  • 500 g bucatini (pasta)
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl kappertjes
  • 50 ml droge witte wijn
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 tl gedroogde marjoraan
  • 8 artisjokharten
  • 4 rode mullen (geschubd zonder ingewanden)
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 2 takjes peterselie
Bucatini alle triglie (pasta met rode mul artisjokkenharten)
Geef je waardering
0