De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

brusselse wafels met aardbeien

Aardbeien en wafels zijn een klassieke combinatie. Bibi deelt haar recept voor deze zoete lekkernij. 

40 min voorbereidingstijd
60 min wachttijd
wafels met aardbeien

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Deze Brusselse wafels zijn zo lekker! Ik kan ze iedere dag wel eten. Dus ik raad het je zeker aan om eens te proberen."

Bereidingswijze

Wafels met aardbeien

  1. Verwarm de melk in een steelpannetje tot lauwwarm. Schenk lauwwarm water in een maatbeker en voeg de gist toe. Roer door en laat even staan.

  2. Scheid de eieren zodat je twee eidooiers en twee eiwitten hebt.

  3. Voeg de lauwwarme melk, water met gist, bloem, de eidooiers en een snuf zout toe aan een kom en mix met een keukenmachine of handmixer tot een glad beslag.

  4. Smelt de boter in een klein steelpannetje en meng dit met een spatel door het beslag heen.

  5. Doe de eiwitten in een andere, vetvrije kom en klop deze stijf op. Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag, zodat het luchtig blijft.

  6. Dek de kom af met een theedoek en laat een uur rijzen op een warme plek.

  7. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakjes.

  8. Verwarm het wafelijzer en smeer deze in met een beetje boter, of vet in met bakspray.

  9. Schep met behulp van een ijslepel het beslag in het wafelijzer en bak de wafels in 5 minuten goudbruin en knapperig.

  10. Serveer met de verse aardbeien en poedersuiker.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker