Wafels met aardbeien
-
Verwarm de melk in een steelpannetje tot lauwwarm. Schenk lauwwarm water in een maatbeker en voeg de gist toe. Roer door en laat even staan.
-
Scheid de eieren zodat je twee eidooiers en twee eiwitten hebt.
-
Voeg de lauwwarme melk, water met gist, bloem, de eidooiers en een snuf zout toe aan een kom en mix met een keukenmachine of handmixer tot een glad beslag.
-
Smelt de boter in een klein steelpannetje en meng dit met een spatel door het beslag heen.
-
Doe de eiwitten in een andere, vetvrije kom en klop deze stijf op. Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag, zodat het luchtig blijft.
-
Dek de kom af met een theedoek en laat een uur rijzen op een warme plek.
-
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakjes.
-
Verwarm het wafelijzer en smeer deze in met een beetje boter, of vet in met bakspray.
-
Schep met behulp van een ijslepel het beslag in het wafelijzer en bak de wafels in 5 minuten goudbruin en knapperig.
-
Serveer met de verse aardbeien en poedersuiker.
0 reacties