De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

brigittes garnalenkroketten

30 MIN
Brigittes garnalenkroketten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Garnalenkroketten
Pel en snipper de sjalotten. Hak de dille. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotten circa 2 minuten. Voeg in één keer de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden. Blus af met de witte wijn en schenk de visbouillon hierbij. Roer dit tot een gladde dik gebonden saus. Laat deze 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Roer de garnalen en de bieslook door de saus en neem de pan van het vuur. Schenk de ragout in een bakvorm, laat afkoelen en minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Vorm van de stevige ragout met bebloemde handen kroketjes van circa 10 centimeter. Klop de eiwitten los in een schaal en strooi bloem en paneermeel in twee aparte schalen. Haal de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte eiwit en tenslotte door het paneermeel. Doe dit met alle kroketjes tweemaal. Verhit de olie tot 180 °C en bak de kroketjes in porties goudbruin en gaar. Halveer de citroen en knijp een beetje sap eruit over de kroketten.

Mayonaise
Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig. Maak op smaak met een beetje zout en peper. Voeg al kloppend, druppelsgewijs de olie toe. Klop stevig door tot de mayonaise vol en romig is.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker