De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Borstplaat

Verwarm de oven voor op 180 °C . Rooster de pistachenoten circa 8 minuten in de oven en laat deze daarna afkoelen. Maal de pistachenoten fijn. Verwarm de suiker, cacao en room al roerend op laag vuur totdat het mengsel op een temperatuur van 115 °C is.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Borstplaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C . Rooster de pistachenoten circa 8 minuten in de oven en laat deze daarna afkoelen. Maal de pistachenoten fijn. Verwarm de suiker, cacao en room al roerend op laag vuur totdat het mengsel op een temperatuur van 115 °C is. Laat het suikermengsel van de lepel druipen om de dikte te controleren. Wanneer de laatste druppels een draad vormen die terugveert, is het mengsel goed. Haal de pan direct van het vuur en voeg de roomboter toe. Blijf goed roeren totdat de massa dikker wordt, niet meer doorschijnt en een krassend geluid over de bodem maakt. Roer een eetlepel gemalen pistachenoten door de suikermassa. Schep direct druppels op een bakplaat met bakpapier en laat uitharden.

Herhaal de bereiding voor de witte borstplaat. Laat hierbij de cacaopoeder en de pistachenoten weg.

Glazuur
Roer de poedersuiker met het water tot een spuitbaar glazuur. Vouw een cornetje van bakpapier en vul dit met het glazuur. Spuit een decoratief patroon op de borstplaat en laat dit uitharden.

Tip: door het recept te verdubbelen kun je een grotere borstplaat maken in een hart- of springvorm van circa 20 centimeter doorsnede.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.