Boris van der Hams Marsepeintaart

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Cake
Verwarm de oven op 180 ºC. Vet de springvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem.
Smelt de boter.
Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain marie schuimig.
Meng de eidooiers door het eiwit.
Spatel de bloem en de boter door het eimengsel en schenk het beslag in de springvorm.
Bak het beslag in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart afkoelen, haal hem uit de vorm en verwijder het bakpapier.

Fruitvulling
Breng het fruit met de suiker aan de kook. Roer de maïzena aan met water en roer door het fruit. Kook circa 2 minuten door en laat de fruitvulling afkoelen.

Mascarponecrème
Roer de boter met de poedersuiker en de mascarpone luchtig.

Marsepein
Maal de amandelen met de poedersuiker, het bietensap en het eiwit fijn en kneed met de hand goed door.
Meng cacaopoeder door twee derde van de marsepein.

Taart
Snijd de cake in 3 lagen.
Besmeer de onderste laag met de fruitpuree. Leg de volgende laag cake erop en besmeer met een laagje mascarponecrème.
Leg de derde laag cake erop en besmeer de bovenkant en zijkant van de taart met de overige mascarponecrème.
Laat de taart circa 15 minuten opstijven in de koelkast.
Schep de rest van de marscarponecrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

Rol de roze marsepein uit en steek er met de taartvorm van circa 10 centimeter doorsnee een cirkel uit en leg deze op de bovenkant van de taart. Leg er een cirkel bakpapier van dezelfde maat op.
Bewaar de rest van de roze marsepein.
Rol de bruine marsepein dun uit tot een grote lap en bedek de taart ermee.
Snijd de overtollige marsepein weg en bewaar de restjes bruine marsepein.

Snijd de bovenkant van de taart, tot aan de rand van het bakpapiertje, kruislings enkele malen in.
Vouw de punten bruine marsepein naar buiten en verwijder het bakpapier.
Spuit toefjes mascarponecrème op de taart en rol van de restjes roze marsepein kleine balletjes en een lange dunne rol.
Rol van de restjes bruine balletjes marsepein balletjes en wentel de roze en bruine balletjes door de suiker.
Vouw de rol om de onderkant van de taart en garneer met de balletjes marsepein.

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 50 g boter
  • 100 g suiker
  • 4 eiwitten
  • 5 eidooiers
  • 100 g bloem

Fruitvulling

  • 200 g rood diepvriesfruit
  • 125 g suiker
  • 20 g maïzena

Mascarponecrème

  • 250 g zachte boter
  • 150 g poedersuiker
  • 200 g mascarpone

Marsepein

  • 300 g witte amandelen
  • 375 g poedersuiker
  • 75 ml rode bietensap
  • 1 eiwit
  • 50 g cacaopoeder

Extra nodig

  • 1 springvorm (doorsnede ca 20 cm)
  • mixer
  • deegroller
  • taartvorm (doorsnede ca 10 cm)
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
Geef je waardering
10