De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Blueberry pancakes

30 MIN
Blueberry pancakes
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Meng de bloem en bakpoeder alvast door elkaar. Schenk de karnemelk in een kom. Meng het vanillemerg en de suiker met de karnemelk. Voeg de bloem met het bakpoeder in stappen toe en blijf goed roeren. Roer de eieren door het beslag. Voeg het zout toe en een scheutje olie en roer goed door. Meng het beslag met de blauwe bessen.

Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van het beslag kleine pancakes. Server met Griekse yoghurt, poedersuiker en blauwe bessen.

TIP
Je kunt de blauwe bessen ook per pannenkoek op het beslag leggen.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker