De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

blondie met frambozen-botercrème

Jouw hart wordt gegarandeerd veroverd wanneer je deze lekkernijen ziet. Voor wie ga jij deze hit maken?

65 min voorbereidingstijd
LIEFDES BLONDIE

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Jouw hart wordt gegarandeerd veroverd wanneer je deze prachtige blondie ziet. Wie ga jij verrassen met dit heerlijke hart?

Bereidingswijze

Blondie
1) Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2) Verwarm een steelpannetje met wat water en zet hier een hittebestendige kom op. Doe hier de witte chocola in en smelt dit au bain-marie met de boter.

3) Neem de mengkom van de keukenmachine en doe hierin de eieren en de suiker. Klop dit tot een lichtgeel luchtig geheel en giet dan de melk erbij. Mix even door.

4) Mix de bloem, het bakpoeder en het amandelmeel door elkaar. Voeg het zout hieraan toe. Voeg dit nu in de mengkom bij het ei-suiker mengsel. Klop dit even door. Voeg nu de gesmolten chocola erbij.

5) Doe de frambozen door het beslag. Roer dit voorzichtig met een spatel erdoor.

6) Vet de bakvorm goed in en giet het beslag erin. Bak in de oven voor ongeveer 55-60 minuten of tot een houten prikker er semi-droog uitkomt. Het mag nog een tikkeltje plakkerig zijn.

Frambozen-botercrème
1) Zorg dat de boter voor de botercrème echt mooi zacht is voor je de botercrème gaat maken. Dat zorgt voor het mooiste resultaat. Doe het in de keukenmachine en mix tot de boter lichter en luchtiger wordt. Meng nu de poedersuiker erdoor (let op stuiven!)

2) Voeg nu lepel voor lepel de melk toe. Misschien heb je niet alle drie de eetlepels nodig. Als de dikte goed is, is het genoeg. Voeg vanille en zout toe.

3) Doe de frambozen even kort in een staafmachine of prak ze met een vork. Haal even door een zeef zodat de pitjes weg zijn. Je gebruikt het sap om de helft van de botercrème mee te kleuren. Hou daar ook rekening mee bij het maken van de crème. Vervang indien nodig de melk door het frambozensap. Zorg dat de botercrème niet te dun wordt! Hoe meer sap je gebruikt des te feller de kleur.

4) Vul nu twee spuitzakken. Een met het witte en een met het roze botercrème mengsel. Spuit hier om en om een baan van op plasticfolie. Dit doe je weer in een spuitzak en hiermee spuit je mooie rozetten op de afgekoelde blondie.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker