Apfelstrudel

11
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Deeg
Kneed de ingrediënten (bloem, olie, zout en water) voor het deeg tot een soepele bal. Houd de overige olie en poedersuiker apart. Bestrijk de bal met olie en dek af met plasticfolie. Laat het deeg circa 20 minuten rusten.

Broodkruim
Snijd de korstjes van de boterhammen en snijd de boterhammen in blokjes. Smelt boter in een pan tot het uitgebruisd is. Voeg suiker, vanillesuiker en het brood toe en bak het brood tot het goudbruin is. Laat het brood uitlekken op keukenpapier.

Appelvulling 
Verwarm de rum in een pannetje en wel hierin de rozijnen circa 10 minuten en giet ze af. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Hak de walnoten. Meng 1 kg gesneden appels, suiker, rozijnen, kaneelpoeder en sap van de citroen naar smaak. Smelt de boter.

Strudel maken 
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bekleed een tafel met een schoon laken van 1x2 m. Bestrooi het laken met bloem en rol het deeg hier op zo dun mogelijk uit. Beweeg voorzichtig met de rug van beide handen, vanuit het midden naar de rand, onder het deeg. Trek het deeg op deze manier over de tafel zodat het deeg flinterdun is en aan alle kanten over de rand van het laken hangt. Leg het geroosterde brood met daarop de appelvulling in een baan aan één kant van het deeg en bestrijk de rest met boter. Rol de strudel op met behulp van het tafelkleed en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de strudel met gesmolten boter en bak de strudel in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met poedersuiker en serveer de strudel warm.

Ingredienten

8
Personen

Deeg

  • 200 g bloem
  • 20 g olie
  • 2 g zout
  • 100 ml water
  • olie
  • poedersuiker

Broodkruim

  • 150 g witte boterhammen
  • 100 g boter
  • 10 g suiker
  • 10 g vanillesuiker

Appelvulling

  • 200 ml rum
  • 100 g rozijnen
  • 1200 g zure appels
  • 60 g walnoten
  • 100 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 citroen
  • 150 g boter

Extra nodig

  • plastic folie
  • tafelkleed of laken
Geef je waardering
11