Anelletti al tonno e pomodori secchi con rucola (Pasta met tonijn en gedroogde tomaat met rucola)

4
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Kook de anelletti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Wel de gedroogde tomaten in warm water.

Saus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd de rode peper fijn. Hak de peterselie. Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en rode peper. Giet de gewelde tomaten af en snijd de tomaten in kleine stukjes. Voeg de tomaten toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee. Blus af met een scheut wijn en roer de peterselie erdoor. Halveer de cherrytomaten, voeg toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tonijn toe en warm kort door. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.

Pasta
Giet de anelletti af en roer door de saus. Voeg de mozzarella en de helft van de rucola toe en verwarm nog circa 2 minuten tot de mozzarella gesmolten is.

Salade
Snijd de tomaten in plakjes en voeg toe aan de rest van de rucola. Halveer de limoen en voeg het sap van een halve limoen toe aan de salade. Breng de salade op smaak met olijfolie, zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Anelletti al tonno e pomodori secchi con rucola

  • 500 g analletti
  • 100 g gedroogde tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 takjes peterselie
  • olijfoli
  • 100 ml witte wijn
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 100 g tonijn op olie
  • 1 bol mozzerella
  • 150 g rucola
  • 2 tijgertomaten
  • 1 limoen
Geef je waardering
4