24Kitchen-chef Hugo Kennis maakt een culinaire reis door Ierland. Hij hervat zijn reis in Cork, niet alleen om traditionele gerechten te proeven maar ook om te ontdekken hoe je als echte Ier het leven omarmt. Dit is wat hij ontdekt in de derde aflevering van Hugo Maakt Kennis: Ierland.
Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist

Als de inwoners van Cork het ergens over eens zijn, is het dat Cork eigenlijk de échte hoofdstad van Ierland is. De Corkoniërs vinden dat het leven in Cork toch echt beter is dan in Dublin.
Traditionele bloedworst
JJ O’Donoghue is Hugo’s gids deze dag en hij stuurt Hugo meteen naar The English Market. Hier maakt Hugo kennis met Pamela. Zij is de eigenaar van het Farmgate Cafe, waar ze alleen lokale producten uit Cork gebruikt. Pamela gaat voor Hugo een traditioneel gerecht maken. Het gerecht, trip en drisheen, is alleen nog te koop in Cork.
Tripe bestaat typisch uit pens en drisheen is een bloedworst die enkel bestaat uit het bloed van een schaap. Normaal houdt Hugo niet erg van bloedworst, maar voor Pamela probeert hij het toch. Na het gerecht te hebben gegeten, is Hugo nog niet om. Hij is hierin niet alleen, Pamela vindt het ook niet erg lekker.
Hurling
Hugo is gevraagd om mee te helpen met het serveren van typische Ierse gerechten op een authentieke hurling-sportclub. Hurling wordt alleen in Ierland gespeeld en is drieduizend jaar oud. Eenmaal aangekomen vertelt JJ aan Hugo dat hij er hier niet enkel is om mee te helpen, maar ook om mee te spelen.
De sport is een mix van tennis, hockey, voetbal en rugby. Wanneer Hugo eenmaal is omgekleed heeft hij een voetbaltenue aan en een rugbyhelm op. In zijn hand houdt hij iets vast wat op een platte hockeystick lijkt, klaar voor zijn eerste hurlingtraining.

Traditioneel eten met een modern tintje
Na een fanatieke eerste training is het tijd om wat te eten. JJ laat het er niet bij zitten dat Hugo het traditionele gerecht niet lekker vindt. Hij neemt Hugo opnieuw mee om trip en drisheen te proeven, alleen deze keer met een modern Japans tintje bij Miyazaki.
De trip is geïnspireerd door karaage, een Japanse manier van gefrituurde kip. De drisheen is geïnspireerd op de Japanse Sando en tot slot: drisheen in de vorm van kroketten. De aanhouder wint: door deze moderne manier van tripe en drisheen wordt Hugo wel fan.
Irish stew
Hugo blijkt in topvorm te zijn na zijn eerdere training. Tijdens een vriendelijke competitie met het lokale team vol jonge tegenstanders lukt het Hugo om te scoren. Na een intensief potje hurling begint Hugo eindelijk waar hij voor gekomen is: eten serveren voor de club.
Op het menu staat vandaag een traditionele Irish stew. Iedereen loopt langs om een praatje te maken en wat eten te laten opscheppen. De stew zag er misschien niet héél aantrekkelijk uit maar Hugo’s serveerskills maakten alles goed.

Ook interessant
- Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
- Zo leef je authentiek in Dingle
- Zo leef je als een echte Dubliner
- Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
- Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
- Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
- Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
- Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
- Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
- Foodtrends: Wat eten we in 2025?