Voor de liefhebbers (en de mensen die zich nog graag laten overtuigen): zo maak je een heerlijk bordje met Drentse bloedworst in de hoofdrol.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Zoete rode kool

  • 250 g rode kool
  • 1 rode ui
  • 3 jeneverbessen
  • 1 klontje boter
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 3 takjes rode bessen
  • 50 g suiker
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml water
  • 1 mespunt zout
  • 1 el maïzena

Drentse bloedworst

  • 2 appels
  • 4 dikke plakken bloedworst
  • 2 el bloem
  • 75 g boter
  • 4 plakjes kalfslever (60 g per stuk)
  • 4 takjes kervel

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Zoete rode kool 
 
Stap 1: 
Snijd de rode kool in reepjes. Snipper de ui. Kneus de jeneverbessen.  

Stap 2: 
Smelt de boter in een koekenpan en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de rode kool toe en bak nog circa 2 minuten. Voeg het kaneelstokje, jeneverbessen, kruidnagels, rode bessen, suiker, rode wijn, zout en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa 40 minuten met de deksel op de pan zachtjes stoven. 

Stap 3: 
Roer de maizena met een klein scheutje water tot een papje en voeg toe aan de rode kool. Laat nog even kort koken.  
 
Drentse bloedworst 

Stap 1: 
Schil de appels en snijd in partjes. Haal bloedworst en de kalfslever door de bloem. 

Stap 2: 
Smelt de boter in een koekenpan en bak de bloedworst en de appelpartjes om en om circa 4 minuten. Voeg de kalfslever toe aan de pan en bak deze om en om nog circa 2 minuten mee.  

Stap 3: 
Beleg de gebakken bloedworst met een beetje rode kool en leg daar de gebakken appeltjes en de kalfslever op. Garneer met een takje kervel. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

13
Drentse Bloedworst
Drentse Bloedworst (verticaal)