De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

drentse bloedworst met zoete rode kool

Voor de liefhebbers (en de mensen die zich nog graag laten overtuigen): zo maak je een heerlijk bordje met Drentse bloedworst in de hoofdrol.

20 min voorbereidingstijd
40 min kooktijd
Drentse Bloedworst

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Voor de liefhebbers (en de mensen die zich nog graag laten overtuigen): zo maak je een heerlijk bordje met Drentse bloedworst in de hoofdrol.

Bereidingswijze

Zoete rode kool 
 
Stap 1: 
Snijd de rode kool in reepjes. Snipper de ui. Kneus de jeneverbessen.  

Stap 2: 
Smelt de boter in een koekenpan en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de rode kool toe en bak nog circa 2 minuten. Voeg het kaneelstokje, jeneverbessen, kruidnagels, rode bessen, suiker, rode wijn, zout en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa 40 minuten met de deksel op de pan zachtjes stoven. 

Stap 3: 
Roer de maizena met een klein scheutje water tot een papje en voeg toe aan de rode kool. Laat nog even kort koken.  
 
Drentse bloedworst 

Stap 1: 
Schil de appels en snijd in partjes. Haal bloedworst en de kalfslever door de bloem. 

Stap 2: 
Smelt de boter in een koekenpan en bak de bloedworst en de appelpartjes om en om circa 4 minuten. Voeg de kalfslever toe aan de pan en bak deze om en om nog circa 2 minuten mee.  

Stap 3: 
Beleg de gebakken bloedworst met een beetje rode kool en leg daar de gebakken appeltjes en de kalfslever op. Garneer met een takje kervel. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker