De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

karaage

Deze gefrituurde kip zit bomvol smaak, is heerlijk sappig en knapperig van buiten. Eveline deelt haar recept.

Eveline's Asian Favourites: Karaage

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

In de Japanse keuken is ook kip een grote favoriet. Karaage is fried chicken op z’n Japans en lekker op ieder moment van de dag. Eet het als snack, borrelhapje of als onderdeel van een diner.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snijd de kipdijfilet in repen en doe in een kom. Snijd of pers de knoflook uit boven de kom. Schil de gember en pers uit boven de kom.

  2. Voeg de kippenbouillonpoeder, knoflook, gember en sojasaus toe aan de kip. Breng op smaak met zout en peper. 

  3. Voeg de aardappelzetmeel toe aan de kom. Meng goed door tot de kip bedekt is.

  4. Verhit de frituurolie in een friteuse of pan tot 180 °C. Frituur de kip in 3-5 minuten knapperig en gaar. Schep de kip met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Pers de citroen uit boven een bakje. Voeg de mayonaise toe en meng goed door.

  6. Haal de sla van de krop. Serveer de kip met de sla en citroen-mayonaise.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker