Notenbodem
-
Smelt de boter. Doe de dadels, de notenmix en de gesmolten boter in een keukenmachine. Maal het geheel tot er een stevige bal ontstaat.
-
Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede cakevorm. Druk het mengsel goed aan. Zet in de koelkast tot gebruik.
Roomkaasvulling
-
Doe de roomkaas en basterdsuiker in een grote mengkom. Mix dit met een handmixer tot een glad en romig mengsel.
-
Klop in een aparte kom de slagroom stijf met de kristalsuiker. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
-
Verdeel de cheesecakevulling over de koekbodem en laat minimaal 4 uur opstijven.
Vijgentopping
-
Snijd de vijgen in dunne plakken. De kontjes gebruik je niet. Leg de vijgen vanaf het midden in een cirkel naast elkaar, zodat de punten naar elkaar wijzen. Werk in cirkels naar buiten toe.
-
Verwarm de honing in een pannetje op laag vuur. Gebruik een bakkwast om de warme honing over de vijgen te smeren. Zet 30 minuten in de koelkast en serveer.
0 reacties