Wat zijn mineola's?

De mineola is een kruising tussen een mandarijn en grapefruit, met als resultaat een smaak die zoet, fris én zuur tegelijk is. Ze zijn lekker makkelijk te pellen – wel zo fijn – én zitten bomvol Vitamine C.

Door de gemengde smaak kun je mineola’s in tal van gerechten gebruiken. Denk aan een lekkere smoothie of vruchtensap, marinades, sauzen en salades. Ook in zoete gerechten zijn ze heerlijk, denk aan een lekker toetje of cake!

Lekkere gerechten met mineola’s

Bij PLUS & 24Kitchen zijn we dol op mineola’s en dus zijn we er de keuken mee ingedoken. Het resultaat zijn de lekkerste recepten, met een verrassende twist door deze minder bekende vrucht.

Ga bijvoorbeeld voor deze easy 4-kazen ravioli met geroosterde venkel, geitenkaas en mineola, een perfect gerecht voor na een lange dag werken. Wil je een snel toetje op tafel zetten? Maak dan deze messy tiramisu met chocolade en mineola. Een variant op de Italiaanse klassieker!

Voor de echte kookliefhebbers die wel toe zijn aan iets spannends is deze Midden-Oosterse melkpudding met gekonfijte mineola, pistachenootjes en vanille een echte aanrader.

Bijzondere smaken, maar niet moeilijk om te maken. Ideaal voor als je een etentje organiseert.

Meer weten over mineola’s? Ga dan naar jouw dichtstbijzijnde PLUS Supermarkt.