De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Midden-Oosterse melkpudding met gekonfijte mineola, pistachenootjes en vanille

Met dit chique dessert van melkpudding met gekonfijte mineola, pistachenootjes en vanille steel je ongetwijfeld de show.

240 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Midden-Oosterse melkpudding met gekonfijte mineola, pistachenootjes en vanille

Bereidingswijze

Roer het Maizena met de helft van de melk in een steelpan glad. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Giet de resterende melk, 200 milliliter water en 2 theelepels suiker bij het mengsel. Voeg de vanille aroma toe aan het melkmengsel. Verwarm de melk voorzichtig op middelhoog vuur, roer met een garde. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en je de vanille begint te ruiken. Wanneer je luchtbellen ziet roer je nog ongeveer twee minuten door, totdat het de dikte heeft van vla. Haal de pan van het vuur.

Giet de melkpudding in 4 bakjes of mooie glazen. Laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast. Maak ondertussen de gekonfijte mineola door de oranje schil van de vruchten te snijden en tegelijkertijd de resterende suiker met 100 ml water te verwarmen tot een siroop. Snijd in dunne reepjes en voeg toe aan de siroop. Laat op laag vuur ongeveer 30 minuten konfijten. Snijd met een scherp mes de partjes mineola los van het vruchtvlees. Voeg het sap dat vrijkomt toe aan de siroop. Rooster de pistachenoten in een droge pan en snijd in grove stukjes. Serveer de melkpuddinkjes met een lepel van de gekonfijte mineola, de siroop, wat partjes verse mineola en de pistachenootjes.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.