Overslaan en naar de inhoud gaan

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
Registreer in 1 minuut
24Kitchen homepage

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
  • 24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
24K banner
24K banner
24kitchen tv
  1. Home
  2. Populair
  3. Voordelen van vis
Kooktips

Voordelen van vis

Voordelen van vis
Voordelen van vis

Nederlanders zijn geen grote viseters. Best gek eigenlijk, aangezien vis echt bij ons land hoort en vele voordelen heeft.

Nederlands product
De gehele vissector is goed voor ongeveer 20.000 banen in Nederland. Gezien de ligging van ons land, pal aan de Noordzee, is dat ook niet zo gek. Voor onze kust zwemmen verschillende supersmaakvolle visjes, zoals schol, tong en natuurlijk de Hollandse garnalen. Daar zijn ze in andere landen jaloers op!

Verantwoord
Vis is een verantwoord en duurzaam product. Er wordt rekening gehouden met het welzijn van onze planeet, zodat ook volgende generaties hier nog van kunnen genieten. In de visserij wordt op internationaal niveau goed in de gaten gehouden of er niet te veel of op de verkeerde manier gevist wordt. Daarom merk je soms ook dat bepaalde vissoorten (tijdelijk) niet gevangen mogen worden: deze soorten worden beschermd zodat ze zich rustig kunnen voortplanten. Nieuwe visserijtechnieken, strenge regelgeving en uitgebreide controles zorgen ervoor dat jij met goed geweten kunt genieten van een lekker visje!

Gezond
Twee keer per week vis eten heeft een positieve invloed op je gezondheid, vooral als je minstens één keer vette vis eet, zoals zalm, makreel of haring. Vette vis bevat meervoudig onverzadigde vetzuren, ook wel bekend als omega 3 vetten, die heel goed zijn voor je hart- en bloedvaten. Verder zit vis vol vitamines, mineralen en eiwitten. Verse vis is natuurlijk heel erg lekker, maar ook als je vis uit blik of uit de diepvries eet geniet je van deze gezondheidsvoordelen.

Makkelijk
Het hoeft niet moeilijk te zijn om twee keer per week vis te eten, zeker niet als je af en toe kiest voor vis uit blik. Vis hoef je niet altijd bij de hoofdmaaltijd te eten, maar ook bij de lunch is het heerlijk in een salade of op brood, of bijvoorbeeld op een toastje bij de borrel of tussendoor.

Welke verse vis is in het seizoen?
Bekijk alle visrecepten.

Kies je voor verse, hele vis? Bekijk hier hoe je vis fileert.

Meer inspiratie

  • Basisvoorraad: zorg dat je deze producten altijd in huis hebt
    De basis van koken
  • Eerste (zoutarme) zeewierbrood verkrijgbaar in de supermarkt!
    Nieuws
  1. Met deze foodhack snijd je binnen 30 seconden een ui
  2. Met deze tips van Gordon Ramsay bak je de beste biefstuk ooit
  3. Oelala! Deze ingrediënten schijnen lustopwekkend te zijn
  4. 5 redenen om meer rijst te eten
  5. Dit pittige gerecht met kaas is enorm populair in Zuid-Korea
  6. Met deze tips maak je de lekkerste pokébowl (+ recepten)
  7. Bakkers opgelet: dit Nutella-koekje maak je met slechts 4 ingrediënten
  8. 15x lekkere en gezónde recepten voor doordeweeks
  9. Verras je gasten met deze feestelijke kerstborrelboom
  10. Miljuschka: "Zo vier jij kerst zonder stress"
  11. Je hebt een kaasrasp waarschijnlijk altijd op de verkeerde manier gebruikt
  12. Voeg dit verrassende ingrediënt toe aan je klassieke tosti voor extra smaak
  13. Stoofperen: alle informatie over deze heerlijke peertjes! (+ recepten)
  14. Wát? Zo maak je witte-speculoosfudge in 5(!) minuten
  15. Wat is het verschil tussen speculaas en speculoos?
  16. Knoflook snijden, raspen of persen? Zo krijg je de sterkste smaak
  17. 12 originele recepten met bloemkool
  18. Zo maak je supereenvoudig een eigen chocoladeletter
  19. Verrassend: dit ingrediënt geeft meer smaak aan je pompoen
  20. Is pompoen gezond?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Logo 24Kitchen
  • Receptenzoeker
  • Populair
  • TV Gids
  • TV Aanbieders
  • Contact
  • HTML Sitemap
  • Twitter (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Pinterest (externe link)
  • YouTube (externe link)
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Op interesse gebaseerde advertenties
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C