Regel 1: Mix wasabi nooit door de sojasaus

Volgens Morimoto heeft een goede sushi-chef namelijk al precies de juiste hoeveelheid wasabi in je sushi verwerkt en zal de sushi perfect in balans zijn. Als je zelf nog wasabi toevoegt zal deze de smaken van bijvoorbeeld tonijn overschaduwen.

Lees ook: Dit is waarom wasabi vaak helemaal geen wasabi is >

De sojasaus zorgt juist voor een hartige smaak en het toevoegen van wasabi aan de saus zorgt ervoor dat ook deze smaak niet goed naar voren zal komen. Voor de ultieme sushi-beleving dip je je sushi dan ook alleen in sojasaus en laat je de wasabi achterwege.

Regel 2: Dip voorzichtig

We blijven bij sojasaus, want Morimoto waarschuwt dat te veel sojasaus ook funest kan zijn voor je sushi. Bij het eten van nigiri (een bolletje sushirijst met een plakje vis bovenop) dippen veel mensen de rijstkant in de sojasaus, maar dit is volgens Morimoto fout. Hierdoor is de kans namelijk groter dat de rijst uit elkaar valt. Dip daarom nigiri altijd met de kant van de vis in de sojasaus.

Morimoto komt gelukkig ook met goed nieuws. Als je het eten met stokjes niet goed onder de knie hebt, is het namelijk helemaal geen schande om de sushi met je handen te eten.

Zo maak je snelle sushi! >

Regel 3: Eet je sushi in 1 keer

Elke sushi is perfect in balans en daarom doe je er goed aan om je sushi in 1 keer op te eten. “Sommige mensen zeggen dat ze het niet in één hap kunnen eten. Maar zeg eens eerlijk, wat is groter: een hotdog, een hamburger of sushi? Niet de sushi”, aldus Morimoto. Alhoewel we die vergelijking niet he-le-maal kunnen beamen (lees: wie eet er een hamburger in één hap op?), gaat voortaan elke sushi zonder happen de mond in. Hebben we geen enkel probleem mee!

Nog meer heerlijke Aziatische gerechten zie je in het nieuwe programma ‘Miljuschka in Japan’, vanaf 25 februari om 22.00 uur op 24Kitchen!