Mama Rosmina van restaurant Mama Makan weet als geen ander hoe je de beste sambal maakt. Wij delen hier haar heerlijke recept. 

Ingredienten

6
Porties

  • 375 g pitloze rode chili zonder zaadlijst
  • 75 g kleine rode chili
  • 750 g zaadloze tomatenpartjes
  • 100 g plakjes knoflook
  • 200 g gesneden sjalotjes
  • 30 g trassi
  • 50 g palmsuiker
  • 1 el limoensap
  • 200 ml plantaardige olie
  • 20 g zout

Bereidingswijze

Totale tijd: 10 minuten

Verwarm de olie in een zware pan, voeg de sjalotten en knoflook toe en fruit deze tot een goudbruine kleur. Voeg de chili toe en bak deze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de palmsuiker en de garnalenpasta toe en bakdeze tot de suiker is gekaramelliseerd. Voeg daarna de tomaten toe en bak deze tot ze zacht zijn. Laat het geheel afkoelen en mix dit in de blender tot een grove pasta. Breng de pasta op smaak met zout en limoensap.

* met dit recept maak je 6 potjes van 300 gram

*voeg voor extra spice de volgende ingrediënten toe: 500 gr pitloze rode chili, 500 gram kleine rode chili, 80 gram zaadloze tomaten partjes

*de milde sambal kan gebruikt worden als saus en de pittige sambal is geschikt voor bij onder andere nasi goreng.

Geef je waardering

36
Verse sambal