De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mama Rosmina's verse sambal

Mama Rosmina van Mama Makan weet als geen ander hoe je de beste sambal maakt. Wij delen hier haar heerlijke recept.

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Verse sambal

Een recept van

Mama Rosmina van restaurant Mama Makan weet als geen ander hoe je de beste sambal maakt. Wij delen hier haar heerlijke recept. 

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een zware pan, voeg de sjalotten en knoflook toe en fruit deze tot een goudbruine kleur. Voeg de chili toe en bak deze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de palmsuiker en de garnalenpasta toe en bakdeze tot de suiker is gekaramelliseerd. Voeg daarna de tomaten toe en bak deze tot ze zacht zijn. Laat het geheel afkoelen en mix dit in de blender tot een grove pasta. Breng de pasta op smaak met zout en limoensap.

* met dit recept maak je 6 potjes van 300 gram

*voeg voor extra spice de volgende ingrediënten toe: 500 gr pitloze rode chili, 500 gram kleine rode chili, 80 gram zaadloze tomaten partjes

*de milde sambal kan gebruikt worden als saus en de pittige sambal is geschikt voor bij onder andere nasi goreng.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.