De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chocolade-pavlova met frambozen

Deze taart gemaakt van chocolade, meringue en frambozen ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk! Miljuschka deelt haar waanzinnige recept.

340 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snel met Mil pavlova

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Een pavlova is echt een klassieker. Het ziet er prachtig uit en het smaakt echt heerlijk. Zo maak je zeker indruk op je gasten!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor tot 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt 50 gram chocolade au-bain-marie en laat iets afkoelen. Hak de rest van de chocolade fijn en bewaar om later de pavlova te versieren.  

  2. Klop de eiwitten met een snuf zout in de kom van een keukenmixer op middelhoge snelheid tot ze licht en schuimig zijn. Verhoog dan de snelheid en blijf kloppen tot er stijve pieken ontstaan. Voeg al kloppend de suiker eetlepel voor eetlepel toe, maar houd een klein beetje over. Wacht met de volgende lepel tot alle suiker is opgelost. Voeg terwijl de mixer nog steeds draait de azijn toe. En als laatst de rest van de suiker. Klop door tot het mengsel glanst en in stijve pieken overeind blijft staan. Dit proces duurt ongeveer 10 min. 

  3. Schep de meringue op de met bakpapier beklede bakplaat in een cirkel van ca. 22 cm. Gebruik de achterkant van een lepel om wat krullen en pieken te maken. Gebruik een paletmes om de gesmolten chocolade over de pavlova te verdelen voor een marmer-effect. 

  4. Zet de meringue in de oven, verlaag de temperatuur naar 110°C en bak voor 1 uur en 20 minuten. Zet na de baktijd de oven uit en laat met de ovendeur dicht de meringue staan tot de oven helemaal is afgekoeld.   

    Laat de ovendeur dicht! Anders stort je pavlova in. Dit recept kan je trouwens ook een avond van tevoren maken. Dan kan je pavlova ’s nachts in alle rust in de oven afkoelen. 

  5. Klop voor het serveren de slagroom tot dikke, zachte pieken. Schep het op het midden van de pavlova. Verdeel de frambozen over de slagroom en maak af met de rest van de gehakte chocolade. 

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.