Stappenplan
-
Verwarm de oven voor tot 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt 50 gram chocolade au-bain-marie en laat iets afkoelen. Hak de rest van de chocolade fijn en bewaar om later de pavlova te versieren.
-
Klop de eiwitten met een snuf zout in de kom van een keukenmixer op middelhoge snelheid tot ze licht en schuimig zijn. Verhoog dan de snelheid en blijf kloppen tot er stijve pieken ontstaan. Voeg al kloppend de suiker eetlepel voor eetlepel toe, maar houd een klein beetje over. Wacht met de volgende lepel tot alle suiker is opgelost. Voeg terwijl de mixer nog steeds draait de azijn toe. En als laatst de rest van de suiker. Klop door tot het mengsel glanst en in stijve pieken overeind blijft staan. Dit proces duurt ongeveer 10 min.
-
Schep de meringue op de met bakpapier beklede bakplaat in een cirkel van ca. 22 cm. Gebruik de achterkant van een lepel om wat krullen en pieken te maken. Gebruik een paletmes om de gesmolten chocolade over de pavlova te verdelen voor een marmer-effect.
-
Zet de meringue in de oven, verlaag de temperatuur naar 110°C en bak voor 1 uur en 20 minuten. Zet na de baktijd de oven uit en laat met de ovendeur dicht de meringue staan tot de oven helemaal is afgekoeld.
-
Klop voor het serveren de slagroom tot dikke, zachte pieken. Schep het op het midden van de pavlova. Verdeel de frambozen over de slagroom en maak af met de rest van de gehakte chocolade.
0 reacties