Bereiden
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Zet het vuur uit en laat de rijst met deksel op de pan circa 10 minuten doorgaren.
- Schep de rijst in een kom en meng de rijstazijn erdoor. Laat de rijst afkoelen.
Wasabisaus
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin.
- Roer de wasabi en de sesamzaadjes door de halvanaise.
Vulling
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in repen.
- Snijd de komkommer in repen in dezelfde grootte als de avocado.
- Snijd 1 biet in repen van dezelfde grootte als de rest van de groente (bewaar de andere bieten voor de salade).
- Snijd de zalm in repen.
Vegetarische sushi
- Leg het sushimatje op het aanrecht. Leg hierop een nori vel met de gladde kant onder. Verdeel rijst over twee derde van het nori vel.
- Leg in het midden van de rijst horizontaal repen avocado, komkommer en voeg naar smaak wasabi toe.
- Bestrijk het randje waar geen rijst ligt met wasabisaus en rol het geheel op met behulp van het sushimatje.
- Maak zo ook rollen met rode biet en avocado erin.
Sushi met vis
- Leg het sushimatje op het aanrecht. Leg hierop een nori vel met de gladde kant onder. Verdeel rijst over twee derde van het nori vel.
- Bedek de rijst volledig met de zalm. Leg hier boven op aan het begin van de rol de avocado en komkommer en voeg naar smaak wasabi toe.
- Bestrijk het randje waar geen rijst ligt met wasabisaus en rol het geheel op met behulp van het sushimatje.
Oosterse bietensalade
- Meng de overgebleven groente met de rucola en breng op smaak met olijfolie, sojasaus en rijstazijn.
- Serveer de sushi met wasabi, wasabisaus, soja
TIP: Maak je handen nat in een kom met water bij het verdelen van de rijst over de nori. Dit voorkomt overmatig plakken van de rijst aan je handen. Bij het snijden van de sushi is het handig om je mes nat te maken, zo is de sushi beter te snijden.
0 reacties