We draaien hem op, klappen hem dubbel of planten hem pontificaal op onze boterham: de omelet. Dit klassieke ontbijt- en lunchgerecht staat binnen 5 minuten op tafel en mag gevuld worden met zo'n beetje alles wat je in je koelkast hebt liggen. Makkelijker kan niet. Creatiever wel, daarom delen we 10 inspirerende recepten.
Stevig ontbijt: 10 variaties op een klassieke omelet

1. Groenterol van omelet en geroosterde groenten
Heb je tijd over? Probeer dan ons recept voor een omeletrol met geroosterde groenten naar keuze. Denk: aubergine, paprika, ui, courgette. Niet alleen erg gezond, ook houdt het je lang verzadigd.
2. Franse omelet met truffel
Dit rijtje is niet compleet zonder truffel. Soms mag je namelijk best een beetje uitpakken. Hiervoor gebruiken we truffeltapenade, wilde paddenstoelen, crème fraîche, een handje bieslook en eieren. Op wie ga jij indruk maken met dit recept?
3. Tamagoyaki
Tamagoyaki is een Japanse opgerolde omelet en is onwijs lekker. Deze omelet is zeker het proberen waard.
4. Tomatenomelet
Deze tomatenomelet is onwijs makkelijk en onwijs lekker. Voor deze omelet hebben we onder andere nodig: zongedroogde tomaten, bleekselderij en oude kaas.
5. Vietnamese omelet met garnalen en lente-ui
Deze lunch pakken we uit. We voegen garnalen, lente-ui en rijst toe aan de omelet en serveren het met een frisse komkommerrelish. Dat alles binnen 30 minuten.
6. Boerenomelet
Zin in een ouderwets lekkere en vooral gezonde boerenomelet? Maak 'em naar het recept van 24Kitchen's Rudolph van Veen: smeuïg, bomvol kort gebakken 'boeren' groenten en met een lekkere dikke plak bruin brood.
7. Vegetarische omelet met chips
''Chips?!'', horen we je denken. Ja, chips. En niet alleen om te snacken tijdens het koken, maar ook dóór je omelet voor extra crunch en umami. Dat wil je proberen!
8. Ovenomelet met tomaat en cheddar
Je kan je dag niet beter beginnen dan met een ovenomelet. Deze heerlijke variant van een omelet bereid je met tomaat en chedder in de oven. Enorm lekker en het maken is een eitje.
9. Foe yong hai
De klassieker van het Chinees-Indische restaurant uit je eigen keuken. Foe yong hai met shiitakes en doperwten mét de beroemde zoete saus.
10. Boerenomelet met champignons, spek en oude kaas
Een goedgevulde boerenomelet maar dan op z'n Frans met spekjes, kaas en champignons. Het ultieme stevige ontbijt voor een lange dag.
Ook interessant
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
- Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
- Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
- Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
- Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
- Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
- Foodtrends: Wat eten we in 2025?
- 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen
- 12 praktische tips voor lekker én gezond eten voor weinig geld
- Let op! Deze voedingsregels veranderen per 2025
- Verken Miljuschka’s 13 nostalgische hotspots in Amsterdam