Snelle vegetarische recepten onder de 15 minuten: 

 

Geroosterde tomaten met geitenkaas

Een echt recept voor multitaskers! Terwijl je wacht op de tomaten met geitenkaas uit de oven, kun je de pasta en courgette bereiden. Met perfecte timing is alles precies op hetzelfde moment klaar.

Miniatuurvoorbeeld

Andijvie uit de wok met ketjap-tofu

Een wokschotel is misschien wel de allerbeste manier om zo snel mogelijk eten op tafel te krijgen. Wok de oude vertrouwde andijvie met uitjes, champignons, tauge en cashewnoten. En voor het verrassingseffect voeg je de in ketjap gemarineerde tofu toe.

Miniatuurvoorbeeld

Snijbonen met feta en pittige krieltjes

Een vegetarische twist aan het oer-Hollandse AVG’tje: aardappel, vlees en groente. Het stukje vlees vervang je door feta. Als je aan het einde nog pijnboompitjes toevoegt, krijgt het gerecht ook nog een heerlijke crunch.

Miniatuurvoorbeeld

Pasta met paddenstoelen en knoflook

Het recept spreekt voor zich! Niet meer niets minder dan pasta met paddenstoelen en knoflook. Makkelijk, snel en ontzettend lekker. Een recept dat bijna niet kan mislukken.

Miniatuurvoorbeeld

Hongaarse paprikastoof

Als je denkt aan snelle recepten, is een stoof misschien niet het eerste wat in gedachten komt. Toch is het zeker niet onmogelijk! Deze stoof met paprika en ei kan binnen een kwartiertje al op tafel staan.

Miniatuurvoorbeeld

Snelle champignonfrittata

Het klinkt als een ingewikkeld, culinair recept, maar eigenlijk is het goed gevulde omelet die je minder tijd kost dan je zou denken. Vele variaties van vulling zijn mogelijk, maar deze frittata is heerlijk gevuld met champignons. Een recept voor de echte liefhebber van paddenstoelen.
 

Miniatuurvoorbeeld