Hongaarse paprikastoof (Lesco)

26
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Hongaarse paprikastoof (Lesco)

  • Pel en snipper de ui grof.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de paprikapoeder circa 2 minuten. Voeg de paprika’s en de tomaten toe en bak circa 8 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Kluts de eieren in een kom. Roer de eieren erdoor en gaar de eieren onder constant roeren in circa 4 minuten.
  • Snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie erdoor.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Verdeel de lesco over de rijst en lepel de crème fraîche eroverheen. 

Ingredienten

4
Personen

Hongaarse paprikastoof (Lesco)

  • 300 g witte rijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groene paprikas
  • 4 rijpe trostomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 200 ml crème fraîche
Geef je waardering
26