Geroosterde tomaten met geitenkaas

7
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Geroosterde tomaten met geitenkaas

  • Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Halveer de tomaten. Leg de tomaten, met de snijkant naar boven, in de ovenschaal. Besprenkel de tomaten met olijfolie en balsamicoazijn en bestrooi met een beetje peper.
  • Ris de tijm en strooi over de tomaten. Pel en hak de knoflook fijn en strooi over de tomaten.
  • Verbrokkel de geitenkaas over de tomaten.
  • Bak de tomaten in de oven in circa 8 minuten zacht.

Pasta

  • Kook de fusilli gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de courgette in circa 4 minuten gaar.
  • Verhit een pan en rooster de pijnboompitten circa 3 minuten.
  • Pluk en scheur de basilicum.
  • Meng de courgette, pijnboompitten, basilicum, olijfolie extra vergine en pesto door de fusilli.

Ingredienten

4
Personen

Geroosterde tomaten met geitenkaas

  • olijfolie om in te bakken
  • 8 tomaten
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 1 courgette
  • 75 g pijnboompitjes
  • 5 takjes basilicum
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 2 el pesto
  • 300 g volkoren fusilli
Geef je waardering
7