Andijvie uit de wok met ketjap-tofu

13
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Eiermie

  • Gaar de eiermie volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Ketjap-tofu

  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak de tofublokjes om en om in circa 6 minuten goudbruin. Voeg de sesamzaadjes toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk de ketjap manis erbij en breng aan de kook. Roer de tofu goed door de ketjap manis tot de tofu er volledig mee bedekt is.

Andijvie uit de wok

  • Pel en snijd de uien grof.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de uien, knoflook, champignons
  • en cashewnoten circa 5 minuten.
  • Snijd de andijvie in vieren, verwijder de onderkant en snijd de andijvie in repen. Voeg de andijvie toe aan de champignons en bak circa 4 minuten tot de andijvie volledig geslonken en gaar is. Roer de taugé erdoor. Breng op smaak met sesamolie en een beetje zout.

Serveren
Verdeel de eiermie over borden. Verdeel de andijvie uit de wok en de ketjap-tofu over de eiermie.

Ingredienten

4
Personen

Mie

  • 300 g eiermie

Ketjap-tofu

  • 375 g tofu
  • arachideolie
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el ketjap manis

Andijvie uit de wok

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 krop andijvie
  • 100 g cashewnoten
  • 125 g taugé
  • 1 tl sesamolie
Geef je waardering
13