De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Andijvie uit de wok met ketjap-tofu

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Andijvie uit de wok met ketjap-tofu

Bereidingswijze

Eiermie

  • Gaar de eiermie volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Ketjap-tofu

  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak de tofublokjes om en om in circa 6 minuten goudbruin. Voeg de sesamzaadjes toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk de ketjap manis erbij en breng aan de kook. Roer de tofu goed door de ketjap manis tot de tofu er volledig mee bedekt is.

Andijvie uit de wok

  • Pel en snijd de uien grof.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de uien, knoflook, champignons
  • en cashewnoten circa 5 minuten.
  • Snijd de andijvie in vieren, verwijder de onderkant en snijd de andijvie in repen. Voeg de andijvie toe aan de champignons en bak circa 4 minuten tot de andijvie volledig geslonken en gaar is. Roer de taugé erdoor. Breng op smaak met sesamolie en een beetje zout.

Serveren
Verdeel de eiermie over borden. Verdeel de andijvie uit de wok en de ketjap-tofu over de eiermie.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Leuk om te maken.
Fleur Gouw
26-06-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.