In de koelkast

Als je koekjes gaat bakken wil je natúúrlijk mooie, ronde koekjes als eindresultaat. Dit kun je gemakkelijk realiseren met behulp van een ijsknijper. Door het koekjesdeeg met de knijper te scheppen, ben je áltijd verzekerd van een perfect rond bolletje op de bakplaat. Rudolph van Veen: 'Wat bakkerijen vaak doen is de bakplaat met het deeg voor een uur in de koelkast zetten. Hierdoor wordt het deeg steviger en behoudt het koekje beter zijn vorm tijdens het bakken.' 

Krokant en chewy

Een perfect koekje is licht krokant van buiten en lekker zacht en chewy van binnen. Om dit voor elkaar te krijgen, heb je een relatief korte baktijd van ongeveer 10 minuten nodig. Afhankelijk van het formaat kan dit ook enkele minuten korter of langer zijn. Rudolph: 'Wil je die heerlijke combinatie van krokant en chewy? Let op dat je de koekjes dan niet te lang bakt. De rand moet er gebakken uitzien, maar wees niet bang als de binnenkant nog wat nat oogt. Tijdens het afkoelen stijft het koekje namelijk nog op.'

Snoep en koek

Je kent ze vast wel: de heerlijke chocolate chip cookies. Máár wie zegt dat je dit soort koekjes alleen kunt maken met chocolade? Rudolph van Veen: 'Door een koekjesbeslag kun je héél veel lekkernijen verwerken. Denk bijvoorbeeld aan overgebleven snoep en koek. Niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens een slimme manier om de snoepkast op te ruimen.'

Zelf maken? Bekijk het volledige recept van Rudolph van Veen.

Snoepla koekjes

Snoepla-koekjes

Bekijk